Andrije Glišića 73B, 15232 Jevremovac, Šabac, Srbija
+381641439779
email: sdcsabac@gmail.com

SDCŠ uputio poziv za učešće u istraživanju u STS projektu

Udruženje Sportsko dijagnostički centar Šabac je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u sportu, fizičkom vaspitanju i rekreaciji.

SDCŠ uputio poziv za učešće u istraživanju u STS projektu

U sklopu planiranih aktivnosti projekta Informatička bezbedost u civilnom sektoru (eng. Security in Third Sector, skraćeno STS) uputili smo poziv organizacijama civilnog sektora za učešće u popunjavanju upitnika, što je prva faza STS projekta koja je usmerena na prikupljanje podataka o poznavanju i stavovima o sajber bezbednosti. U drugoj fazi predviđena je obuka za predstavnike organizacija koji za to pokažu interesovanje. Poziv je prosleđen organizacijama koje pre svega deluju u oblasti mladih, osoba sa invaliditetom, socijalne inkluzije itd. Inače, Projekat sastoji se od analize, razmene i promocije iskustava i dobrih praksi na polju informatičke (sajber) bezbednost i bezbednosti računara pomenutih organizacija, sve u cilju jačanja njihovih veština na polju informatičke bezbednosti.

Oretania Ciudad Real

Oretania Ciudad Real

Social Hackers Academy

Social Hackers Academy

sdcs.org.rs

Sport diagnostic center Sabac

Oretania Ciudad Real Social Hackers Academy sdcs.org.rs

Kao što se može videti na slajdu, u projektu, pored Sportsko dijagnostičkog centra, učestvuju još dve organizacije – koordinatorska iz Španije (ORETANIA Ciudad Real) i partneri iz Grčke (Social Hackers Academy). Uloga SDCŠ-a u projektu vezana je za istraživački deo – prikupljanje i obradu podataka, interpretaciju rezultata i pisanje naučnoistraživačkog rada.

Anketa nije vremenski ograničena, a za njeno popunjavanje potrebno je izdvojiti 15 do 20 minuta. Treba istaći da je ovo modifikovana verzija ankete koju je 2016. sproveo američki Pew Research Center, a korišćena je u istraživanju autora Kovačević, Putnik i Tošković (2020).

Po završetku, ispitanici će biti u mogućnosti da vide izveštaj o svojim odgovorima, što je naročito važno s obzirom na to da se neka pitanja odnose i na proveru znanja, tako da će imati uvid u tačnost njihovih odgovora.

Ovom prilikom se unapred zahvaljujemo svim organizacijama i njihovim članovima koji budu učestovali u popunjavanju ankete!

Security in Third Sector je finansiran iz programa Erasmus+. Referentni broj projekta je 2020-3-ES02-KA205-016585.