Andrije Glišića 73B, 15232 Jevremovac, Šabac, Srbija
+381641439779
email: sdcsabac@gmail.com

SDCŠ i BELFIS – 15-16.10.2021.

Udruženje Sportsko dijagnostički centar Šabac je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u sportu, fizičkom vaspitanju i rekreaciji.

SDCŠ i BELFIS – 15-16.10.2021.

Regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja BELFIS održan je 15. i 16. oktobra na Beogradskom sajmu pod sloganom “Vežbanje i trening – Nova realnost”. Prvi dan manifestacije bio je rezervisan za okupljanje brojnih predavača i predstavljanje najnovijih trendova i aktuelnosti iz sveta fitnesa. Drugi dan, 16. oktobar, je pored predavanja eminentnih stručnjaka bio predviđen i za trku “Buisness mile”, dok su u oba dana manifestacije održavani i praktični delovi sa radionicama. Profesor Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu dr Aleksandar Ivanovski, ujedno i istaknuti član SDCŠ, bio je deo organizacije, odnosno imao je ulogu moderatora subotnje sesije predavanja.

Jedan od predavača u subotnjem delu predavanja trebala je da bude i dr Dragana Drljačić, takođe profesor Visoke sportske i zdravstvene škole i naravno član SDCŠ, ali je nažalost bila opravdano sprečena da učestvuje u ovogodišnjem izdanju konvencije. Njena tema trebala je bude “Prevencija napuštanja sporta kod mladih“, inače tema evropskog projekta u kome je i SDCŠ učestvovao, kao i pomenuti profesori – “Prevent youth sport dropout” (PYSD).


Ovogodišnji BELFIS deo je želje organizatora – Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, da u ovim specifičnim okolnostima po celu branšu pruži podršku fitnes industriji. Pokrovitelj konvencije je Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.