Andrije Glišića 73B, 15232 Jevremovac, Šabac, Srbija
+381641439779
email: sdcsabac@gmail.com

FYSSP-EHI | Pronađite svoju sportsku supermoć – svi je imaju

Udruženje Sportsko dijagnostički centar Šabac je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u sportu, fizičkom vaspitanju i rekreaciji.

Find Your Sport Superpower – Everyone Has It (FYSSP-EHI)

„Pronađi svoju sportsku supermoć – svako je ima“ je projekat partnerstva za saradnju, koji se među prioritetima u oblasti sporta odnosi na podsticanje zdravih stilova života za sve. Osnovni cilj ima za cilj podsticanje mladih iz generacije Z (11-27 godina), sa i bez invaliditeta, što je usklađeno sa još jednim ključnim prioritetom Programa „Inkluzija i raznolikost u svim oblastima obrazovanja, obuke, omladine. i sport“, da vode aktivan životni stil otkrivanjem svog individualnog potencijala – Sportske supersile – koja će postati osnova i pokretačka snaga u oblasti poboljšanja fizičke kondicije, zdravlja i mentalnog zdravlja, kao i njihovo lično oružje i ulaznica za društveno uključivanje. . Konzorcijum koji se sastoji od 6 partnera, iz 5 zemalja, koji predstavljaju različite sektore: sport, marketing, istraživanje i obrazovanje, pružiće rešenje u smislu kako istražiti individualne potencijale na osnovu prirodnih predispozicija i trenutnog psiho-fizičkog stanja mladih i obezbediti savremene alate – mobilnu aplikaciju, CRM sistem za sprovođenje ovog istraživanja na univerzalan način, za sve željne i zainteresovane strane, kao važan doprinos unapređenju kvaliteta života u svakoj fazi. Rezultati istraživanja, analize i obezbeđeni alati su doprinos i dodata vrednost za organizacije i zemlje učesnice, koje će biti skalabilne na sve zemlje EU. Pilot program je direktno usmeren na 2000 mladih ljudi iz generacije Z (min. 4000 testova fitnesa i mentalnog zdravlja biće sprovedeno u svih 5 zemalja). Pilot će uključivati pribl. 150 trenera, nastavnika, osoblja i volontera.

Dugoročno gledano, cilj je da se projekat progura kao sastavni deo nastave fizičkog vaspitanja na svim nivoima – kontinuirano praćenje nivoa fizičke spremnosti kao osnova za obezbeđivanje visokog nivoa zdravog načina života iz holističke perspektive.

Opšti ciljevi projekta:

  • Uspostavljanje univerzalnog programa za fizičku aktivaciju mladih zasnovanog na identifikaciji individualnog potencijala vodećih motoričkih veština (zvanih Supermoći) kao osnove za izgradnju uravnoteženog psiho-fizičkog života, zasnovanog na socijalnoj inkluziji i aktiviranje zajednica sa ograničenim sposobnostima, uključujući osobe sa invaliditetom, podržavajući njihovu integraciju.
  • Uključivanje digitalne transformacije i savremenih načina komunikacije u istraživanje, analizu i komunikaciju sa ciljnim grupama projekta, na svim nivoima realizacije projekta.

Partneri u projektu

i-Sport - Poland

i-Sport - Poland

Margherita Sport - Italia

Margherita Sport - Italia

Talentos de Campeao - Portugal

Talentos de Campeao - Portugal

Sportsko učilište PESG - Croatia

Sportsko učilište PESG - Croatia

CUS Padova - Italia

CUS Padova - Italia

Sport diagnostic center Sabac - Serbia

Sport diagnostic center Sabac - Serbia

i-Sport - Poland Margherita Sport - Italia Talentos de Campeao - Portugal Sportsko učilište PESG - Croatia CUS Padova - Italia Sport diagnostic center Sabac - Serbia

SRODNI LINKOVI:

Početak projekta – https://sdcs.org.rs/novi-erazmus-projekat-fyssp/

Prvi TPM – https://sdcs.org.rs/1tpm-fyssp/

Projekat se finansira iz fondova Erazmus plus. Počeo je 1. novembra 2023. godine.

Referentni broj: 101133595 — FYSSP-EHI