Andrije Glišića 73B, 15232 Jevremovac, Šabac, Srbija
+381641439779
email: sdcsabac@gmail.com

Otpočeo novi Erazmus+ projekat – FYSSP-EHI

Udruženje Sportsko dijagnostički centar Šabac je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u sportu, fizičkom vaspitanju i rekreaciji.

Otpočeo novi Erazmus+ projekat – FYSSP-EHI

Novi projekat koji je počeo 1. novembra ove godine, “Find Your Sport Superpower – Everyone Has It” (FYSSP-EHI) ima za cilj da podstakne mlade ljude, sa i bez invaliditeta, da vode aktivni stil života otkrivanjem svog individualnog potencijala, koji će postati osnova i pokretačka snaga u oblasti poboljšanja fizičke kondicije, zdravlja i mentalnog zdravlja, kao i njihovo lično oružje i ulaznicu za socijalno uključivanje.

Projekat je usko povezan sa nalazima istraživanja o bliskoj vezi između fizičke i mentalne ljudske sfere i važnoj ulozi razvoja motoričkih sposobnosti od najranijih faza ljudskog života. Istovremeno, projekat uzima u obzir aktuelne nalaze i analizu postpandemijske situacije u oblasti fizičke aktivnosti i mentalnog kvaliteta života i uzima u obzir specifičnost i potrebe generacije Z.

Ova ideja je zapravo važan pilot projekat koji će pružiti rešenje u smislu kako istražiti individualne potencijale na osnovu prirodnih predispozicija i trenutnog psiho-izičkog stanja mladih i pružiti savremene alate za sprovođenje ovog istraživanja na univerzalan način, za sve voljnih i zainteresovanih, kao važan doprinos poboljšanju kvaliteta života u svakoj fazi.

Rezultati istraživanja, analize i obezbeđeni alati su doprinos i dodata vrednost za organizacije i zemlje učesnice, koje će na kraju biti skalabilne na sve zemlje EU.

Konzorcijum projektnog partnerstva:

  1. I-SPORT GROUP from POLAND
  2. APS ASD MARGHERITA SPORT E VITA from ITALY
  3. SPORT DIAGNOSTIC CENTER SABAC from Serbia
  4. CENTRO UNIVERSITARIO SPORTIVO – CUSPADOVA – ASSOCIAZIONE SPORTIVA DILETTANTISTICA from Italy
  5. SPORTSKO UCILISTE PESG from Croatia
  6. TALENTOS DE CAMPEAO – ASSOCIACAO DESPORTIVA from Portugal

i-Sport - Poland

i-Sport - Poland

Margherita Sport - Italia

Margherita Sport - Italia

Talentos de Campeao - Portugal

Talentos de Campeao - Portugal

Sportsko učilište PESG - Croatia

Sportsko učilište PESG - Croatia

CUS Padova - Italia

CUS Padova - Italia

Sport diagnostic center Sabac - Serbia

Sport diagnostic center Sabac - Serbia

i-Sport - Poland Margherita Sport - Italia Talentos de Campeao - Portugal Sportsko učilište PESG - Croatia CUS Padova - Italia Sport diagnostic center Sabac - Serbia

Projekat se finansira iz fondova Erazmus plus. Počeo je 1. novembra 2023. godine.

Referentni broj: 101133595 — FYSSP-EHI