СДЦШ на ''Данима атлетике''

Овог викенда у Крагујевцу, у хотелу „Шумарице“ одржани су „Дани атлетике“ у организацији Атлетског Савеза Србије. Овом скупу присуствовали су представници атлетских клубова, савеза и струковних удружења.

Међу бројним предавачима нашла су се и два стручна сарадника „Спортско дијагностичког центра Шабац“, и то: Јелена Стошић, која је одржала теоретски део предавања на тему „Биомеханика у функцији оптималног учинка атлетичара“, као и Живан Милошевић, који је потом извршио практичну демонстрацију примене биомеханике у спорту уз употребу савремених визуелних средстава посредством бесплатног програма за прикупљање, обраду видео сигнала и анализу покрета у спорту „Kinovea“. Само предавање изазвало је доста позитивних критика спортских радника и стучњака и довело до великог интересовања за примену савремених аудиовизуелних средстава у спорту. Одређеном броју тренера подељен је контигент промотивног материјала „Финско копље 2007“ које обухвата 145 видео снимака тренинга бацања копља, тренинга у теретни, стречинга, тренинга са препонама и бацачког тренинга. Овом приликом захваљујемо се колегама из Финског олимпијског истраживачког центра на уступљеном видео материјалу.

Заинтересовани тренери који су се уписали на списак могу преузети видео материјал ''Финско копље 2007'' путем линка Молимо Вас да распакујете датотеку по преузимању. Видео материјал користити искључиво за сопствене потребе. Хвала!